CSS İle Sosyal Medya Butonu Oluşturma


Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Css ile Sosyal Medya Buttonu Oluşturmayı kısaca anlatacağım.Aslında anlatmak denmez sadece css ve html kod vereceğim ancak bu kodları nerye ekleyeceğinizi anlatacağım.Umarım işinize yarayacaktır.Lafımızı fazla uzatmadan konun içeriğinine geçiyorum.



Arkadaşlar demo olarak görmek için tıklayınız.


•Arkadaşlar ilk olarak aşağıdaki kodu atarıyoruz(Ctrl+F) aradakli boşluğu silip arayınız;

]]>< /b:skin>
•Daha sonra aşağıdaki kodu aradığımız kodun önüne ekliyoruz;

@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto+Condensed:400, 300); #sosyal-medya { font-family:'Roboto Condensed', sans-serif; } #sosyal-medya ul { margin-left: -40px; } #sosyal-medya ul a { color: #fff; text-decoration: none; } #sosyal-medya ul a li { float: left; list-style: none; height: 58px; width: 68px; margin: 3px 3px 0 0; text-align: center; font-size: 12px; background: #2c2c2c; display: block; -webkit-transition: all .4s ease; -moz-transition: all .4s ease; transition: all .4s ease; padding: 9px 0 0 0; } #sosyal-medya ul a li div { background-image: url(http://bsahin.net/wp-content/uploads/2013/02/sprite-sosyal1.png); margin:5px 0 0 26px; height: 15px; width: 15px; } li#fb:hover { background: #38589f } li#tw:hover { background: #44b0e3 } li#pin:hover { background: #cb2229 } li#gplus:hover { background: #cd4132 } li#ins:hover { background: #d2c3ac } li#flickr:hover { background: #ff0085 } li#in:hover { background: #64b7d2 } li#rss:hover { background: #f8bc2d } li#fb div { background-position: 0 0; } li#tw div { background-position: 0 -16px; } li#pin div { background-position: 0 -117px; } li#gplus div { background-position: 0 -99px; } li#ins div { background-position: 0 -64px; } li#flickr div { background-position: 0 -84px; } li#in div { background-position: 0 -49px; } li#rss div { background-position: 0 -32px; }

•Arkadaşlar HTML Kodunu Yerleşim Gadget Ekleden ekliyoruz;


<div id="sosyal-medya">
<ul>
<a href="#"><li id="fb">FACEBOOK<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="tw">TWITTER<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="pin">PINTEREST<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="gplus">GOOGLE+<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="ins">INSTAGRAM<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="flickr">FLICKR<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="in">LINKEDIN<div></div></li></a>
<a href="#"><li id="rss">RSS<div></div></li></a>
</ul>
</div>

Arkadaşlar anlatım bana konu bsahin'e aittir
| | Devamı... 27 Şub 2013 0 yorum

Benden Wordpress Teması

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Benden Wordpress Temasını paylaşacağım.Arkadaşlar tema kişisel blog siteleri için dört dörtlük bir tema ve oldukça kullanışlıdır.Arkadaşlar footerde tema yapımcısına ait sadece bir link var onu kaldırmassanız seviniriz.Baştan söylemek isterim ki tema yapımcısı ben değilim.Umarım beğenirsiniz hayırlı kullanımlar.








>>Demo için Burya Tıklayabilirsiniz
>>Temayı indirme için Buraya Tıklayınız

| Devamı... 24 Şub 2013 0 yorum

En Çok Kullanılan Arama Motorları


Arama Motorları arasında büyük bir rekabet var. Hepimizin bildiği gibi yine de en çok kullanılan arama motoru tabi ki de Google, şu ana kadar kimse zaten Google'yi geçemedi. Ama rekabet halen sürüyor.
Örneğin Bu Yıl:
Rusya merkezli arama motoru Yandex, Microsoft'un arama motoru Bing'i geçti. Yandex, comScore'un yaptığı araştırmaya göre dünya genelinde en çok tercih edilen dördüncü arama motoru oldu.



comScore'un hazırladığı 2012 yılının Kasım ve Aralık ayını içeren istatistiklerde Yandex'in bu aylarda Bing'den daha fazla arama yaptığı görülüyor. 4,447 milyar sorgu gerçekleştiren Bing'e karşılık 4,844 milyar sorgu gerçekleştiren Yandex az bir farkla da olsa 2012 yılını Bing'in önünde 4. sırada tamamladı.

Listenin ilk sırasında yer alan isim Google ise bu aylarda 114,73 milyar sorgu ile pazarın %65,2'sini elinde bulunduruyor. Google'ı takip eden firmalar ise Çin arama motoru Baidu ve Yahoo. comScore'un yaptığı bu istatistiklerin dünya genelinde olduğunu belirtelim, aynı aylarda sadece Amerika baz alındığında ise ilk sırayı Google alırken arkasından Microsoft ve Yahoo geliyor.
| Devamı... 23 Şub 2013 0 yorum

Bir Devir Sona Eriyor

Microsoft'un uzun yıllardır kullanılan ve zamanının en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı MSN Messenger ya da yeni adıyla Windows Live Messenger için yolun sonu gözüktü.

Windows Live Messenger hizmetinin kapanmayacağı tek ülke Çin olacak.

Yaklaşık 12 yıllık geçmişi bulunan MSN Messenger'ın kapatılıyor olması pek çok kullanıcıyı üzecek. MSN Messenger'ı zamanında kullanan kitle, Live Messenger'ın ilk çıktığında da eleştirileri yöneltmişti. Oldukça alışılmış ve basit bir arayüzü olan MSN Messenger, Windows Live Messenger ile daha karmaşık bir hale gelmişti.

Facebook sohbetin çıkmasın ve akıllı telefonlarda Whats App gibi uygulamaların artmasından sonra Live Messenger kullanımı her geçen gün daha da azaldı. Yine azımsanmayacak bir kullanıcı kitlesine sahip olsa da, Skype'a geçiş süreci biraz sancılı olacaktır diye düşünüyorum.

Şirket, Windows Live Messenger’ın 8 Nisan 2013 tarihinde hizmetten kalkacağını duyurdu..
Hey gidi günler :) Biz MSN ile büyüdük :) Kapatılması bence kötü oldu :( Artık Sadece Skype olacak...

| | Devamı... 0 yorum

Site İstatistikleri Chrome Eklentisi

Merhaba arkadaşlar bugün sizinle işinize çok yarayacak olan bir "Site İstatistikleri Chrome Eklentisini "paylaşacağım.Arkadaşlar bu eklenti türk bir webmaster sitesi tarafından yapılmıştır ve oldukça kullanışlıdır.Bu Eklenti ile istediğiniz bir sitenin istatistiklerini hiç bir siteye girmeden direk sorgulaya bileceksiniz.


Gezdiğin web sitelerinin alexa , pagerank ve indeks değerleri gibi birçok değerlerini merak ediyorsunuz ve bunu kolayca öğrenmenin yolunu mu arıyorsunuz? Eğer öyleyse bu eklenti tam size göre. Siz sitelerde gezerken S eklenti butonuna basmanız ile birlikte bulunduğunuz sitenin değerleri karşınıza gelsin.


Eklentiden bir görüntü;



















•Arkadaşlar eklentiyi kurmak için >>Burya Tıklayınız.
Eklentiyi nasıl kurabiliriz?


-Arkadaşlar verdiğim linke tıklayın daha sonra chrome eklentisi karşınıza gelecektir.Daha sonra sağda bulunan yeşil arkaplanlı Chrome Ekle buttonuna basın ve bekleyin resimdede gördüğünüz gibi sağ üst köşeye eklenti kurulacaktır. :)



| Devamı... 0 yorum

İşte Google Glass'ın Detaylı Tanıtım Videosu


Google'ın ön siparişine başladığı Google Glass'ın en detaylı tanıtım videosu yayımladı.

Videoda, gözlükle gerçek hayatta neler yapılabileceği görülüyor. Sesli komut sistemiyle çalışan gözlük sayesinde, 'fotoğraf çek' ya da 'video çek' komutlarıyla, fotoğraf çekilebiliyor.

Gözlük istenen adresin tarifini de çıkarıyor.  Dediklerimi Videoları izleyerek daha iyi anlayacaksınız :)
1.Video:
2.Video: 

| | Devamı... 22 Şub 2013 0 yorum

Sonunda Apple Da Hacklendi!

Dev firmaların yakalarını rahat bırakmayan hackerlar bu kez de hiç beklenmedik bir hedef seçti. Teknoloji devi Apple hacklendi.

Özellikle son aylarda saldırılarını artıran hacker'lar son olarak Fast Food zinciri Burger King'in Twitter hesabını hacklemiş ve saldırı Anonymous isimli hacker grubu üstlenmişti. Ardından dünyanın önde gelen araç markalarından Jeep'in resmi Twitter hesabı benzer bir saldırıyla hacklenirken, Facebook da cuma günü hacklendiğini duyurmuştu.

Son olarak da Apple yaptığı açıklamada Çin kaynaklı bir grup hackerın saldırısına uğradığını duyurdu. Saldırı sonrası Apple az sayıda Mac sisteminde bulunan bir Java açığını kullanan zararlı yazılım tespit ettiğini ve herhangi bir veri çalınmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Saldırı sonrası Apple, Java üzerinden gelebilecek saldırılara karşılık Java zararlı yazılımını ortadan kaldıran güncelleştirmeyi gün içinde yayınlayacağını kaydetti. Bu şekilde Apple, bir sonraki saldırı için önlemini almış olacak. 
| | Devamı... 0 yorum

PlayStation 4 Ortaya Çıktı


PlayStation 4′ün tanıtılması beklenen PlayStation Meeting başladı! Anbean yaşananları buradan aktarıyoruz…

01:00:  5 dakika süren bir giriş videosuyla etkinlik başladı.
01:06: Andrew House sahnede.
01:10: Beklenen açıklama geldi. PlayStation 4 duyuruldu!
ps4
01:12: Oyun yapımcısı (Sony) Mark Cerny sahnede PS evrimini anlatıyor.
01:16: PS4 gamepad’inin birkaç gün önce sızdırılan görseldekiyle aynı olduğu ortaya çıktı! İşte Dualshock 4!
ps4_gamepad

PlayStation Meeting
01:18: 8 GB RAM’e sahip olacağı açıklanan PlayStation 4′ün görsel yetenekleri sergileniyor…
01:21: Dualshock 4′ün özellikleri anlatılıyor. Dokunmatik yüzey ve kulaklık girişi bulunacak.
01:25: PS4′de live stream ve uzaktan kontrol gibi özellikler bulunacak.
01:27: PSN’de arayüz kişiselleştirilebilecek.
01:30: Dave Perry sahnede.
01:32: 8 GB RAM bulunduracak olan PS4′ün işlemcisi X86 olacak.
01:34: PS4 sosyal ağlarla entegre çalışacak. Cihazın üzerinde “Share” yani “Paylaş” butonu olacak.
share
01:35: Oynadığınız oyundaki verileri, “Share” butonuyla arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.
01:36: Artık oyunları satın almadan, PSN’de bulut üzerinden oynayıp deneyebileceğiz! Demo mantığı bulut ile farklı bir boyuta taşınacak!
01:38: Remote Play tanıtılıyor. PS4′deki oyunlar, PS Vita üzerinde de oynanabilecek. Oyuncular dilediği zaman PS4′ünden PS Vita’ya geçerek oyununa devam edebilecek.
psvita_demo
01:39: PS1, PS2 ve PS3 oyunları PS4′de çalışacak!
01:46: Sony Pictures’dan Michael Denny sahnede.
01:49: PS4′ün ilk oyunlarından Killzone 4 gösteriliyor!
killzone4
01:49: Oyunun tam ismi Killzone: Shadowfall
killzone4-2
01:50: Killzone serisinin PS4′e hazırlanan yeni oyunu çok başarılı efektlerle süslü…
killzone4-3
01:51: Killzone Shadowfall, mevcut konsol oyunlarının grafik kalitesinden çok yukarıda gözüküyor…
killzone4-4
01:57: Killzone 4′ten sonra Drive Club adlı bir yarış oyununun teaser’ını izledik.
01:58: Drive Club gayet iyi gözüküyor.
drive_club
02.01: Drive Club sosyal tabanlı bir yarış oyunu olacak. Co-Op üzerinden oynanacak ve oyuncular yarış kulüpleri kuracak…
drive_club_2
02:07: PS4′e özel yeni bir oyun geliyor.
ps4_game
02:08: Yukarıda görselini gördüğünüz oyun Infamous serisinin üçüncü oyunu.
02:10: Oyun geliştiricisi Jonathan Blow sahnede.
02:11: PS4′e özel The Whitness oyunu açıklandı.
whitness
02:13: Oyuncuları serbest bir dünyanın içerisine bırakacak olan yapım, aslında bir bulmaca oyunu. Kullanıcılar bu özel dünyada dolaşırken, bulmacaları çözecek…
02:16: Ve David Cage sahnede!
david_cage
02:18: 1999′da 350 poligonla hazırlanan oyunlar, 2009′da Heavy Rain oyunda 50.000 poligona kadar ulaşmış…
02:19: Quantic Dream’den David Cage, yeni grafik motorunu tanıtıyor.
02:22: Şu anda Kinect benzeri bir uygulama tanıtılıyor. Kullanıcılar PlayStation Move’ları kullanarak modelleme/heykel yapabiliyor…
02:28: Capcom’dan Street Fighter’ın yapımcısı Yoshinori Ono sahnede fakat Street Fighter için burada olmadığını söyledi.
02:30: PS2 için Onimusha ve DmC yapımlarından, PSP için Monster  Hunter’dan bahsedildi. PS3 için ise geliştirlmiş Street Fighter ve Resident Evil var.
02:31: Deep Down isimli PlayStation 4 yapımını tanıyoruz. Fakat Blanka’dan gönderilmiş olarak gösterilen mesaj, kafaları karıştırdı.
 02:36: Şimdi Square Enix’e geldi sıra. Yoshihisa Hashimoto sahnede.
square_enix
02:42: Final Fantasy’nin marka yönetmeni olan Shinji Hashimoto konuşuyor. PS4 için Final Fantasy müjdelendi!
02:44: Ve Ubisoft sahnede! Yves Guillemot’ı dinliyoruz.
02:46: Beklenildiği gibi Watch Dog tanıtılıyor. PlayStation 4 için gösterilen oyunda elektronik olan cihazlar kontrol edilebiliyor. 
watchdogs
02:50: Etkinlik şu an 3.2 milyon kişi tarafından izleniyor.
02:53: Blizzard Sahnede!
02:56: Blizzard PS4 için Diablo III’ü geliştiriyor.
03:01: Ve PlayStation Meeting, PlayStation 4 konsolu gösterilmeden bitti.
| Devamı... 0 yorum

Crysis 3

Crytek'e ün yaptıran Crysis serisi, üçüncü yapımıyla devam ediyor. Yıkık bir New York'un ardından seride bu kez 2047 yılına, Prophet isimli yeni bir karakterin rolünü yeniden New York sokaklarında üstlenmeye gidiyoruz.

Yine Yerli kardeşlerinin elinin altında gelişen CryEngine oyun motorunun en son ve en güçlü sürümünü kullanacak olan Crysis 3, "Electronic Arts'ın 2013'teki ilk bombası" olarak duyuruluyor. İlk iki oyununu Türkçe dublajla birlikte gördüğümüz Crysis serisinin yeni yapımını da aynı şekilde görmeyi umuyoruz.
Resimleri Gizleyada Göster
Minimum Sistem Gereksinimleri;
  • Windows Vista, Windows 7 ya da Windows 8
  • DirectX 11 destekli ve en az 1GB bellekli ekran kartı
  • Çift çekirdekli işlemci
  • 2GB Bellek (3GB, Windows Vista sistemlerde)
  • Nvidia ve Intel tabanlı sistemler için örnek; 
  • Nvidia GTS 450 ve Intel Core2 Duo 2.4 Ghz (E6600)
  • AMD tabanlı sistemler için örnek;
  • AMD Radeon HD5770 ve AMD Athlon64 X2 2.7 Ghz (5200+)

Taviye edilen Sistem Özellikleri;
  • Windows Vista, Windows 7 ya da Windows 8
  • DirectX 11 destekli ve en az 1GB bellekli ekran kartı
  • Dört çekirdekli işlemci
  • 4GB bellek
  • Nvidia ve Intel tabanlı sistemler için örnek; 
  • Nvidia GTX 560 ve Intel Core i3-530
  • AMD tabanlı sistemler için örnek;
  • AMD Radeon HD5870 ve AMD Phenom II X2 565

Yüksek Performans için Sistem Özellikleri;
  • Windows Vista, Windows 7 ya da Windows 8
  • DirectX 11 destekli en son ekran kartları
  • Dört çekirdekli en güncel işlemciler
  • 8GB bellek
  • Nvidia ve Intel tabanlı sistemler için örnek; 
  • Nvidia GTX 680 ve Intel Core i7-2600k
  • AMD tabanlı sistemler için örnek;
  • AMD Radeon HD7970 ve AMD Bulldozer FX4150

Rar Şifresi:YOK
Crack 1.0
| | Devamı... 0 yorum

Qapel Nedir ?

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Qapel hakkında bilgiler vereceğim ve bu bilgilerin sizin işinize çok yarayacağından eminim.


Qapel Nedir ?
Qapel.com, sosyal medya üzerinden markalarla iletişime geçebileceğin, bu iletişimler vasıtasıyla Qapel biriktirebileceğin ve biriken Qapel'lerinle alışveriş yapabileceğin yeni bir iletişim platformudur.


Qapel.com'a üye olmak ücretlimi ?
Qapel.com'a üye olmak, görevleri yerine getirmek ya da Qapel kazanmak için herhangi bir ücret ödemen gerekmiyor.

Qapel.com'a nasıl üye olabilirim ?
www.qapel.com anasayfada yer alan "Şimdi Kaydol" butonuna tıklayıp kısa formumuzu doldurduktan sonra mil adresine gelecek aktivasyon koduyla üye olabilirsin. Ya da yine anasayfada yer alan Facebook, Twitter ve Google + seçenkelerinden birini seçerek var olan hesabınla giriş yapabilirsin.



| Devamı... 0 yorum

Bu Gün Benim Doğum Günüm

Merhaba arkadaşlar konu başlığından anlayacağınız gibi bu gün benim doğum günüm :D aslında açtığım sitelerde kişisel paylaşımlara çok sıcak birisi değilimdir genellikle okuyucularımın işine yarayacak olan içerikleri paylaşıyorum.Siteme yeni bir format getirmeye karar verdim :) sitemde artık kişisel düşüncülerimide yazacağım(siyasi hariç).Neyse konuyu fazla saptırmayalım bu gün 16 yaşıma tam olarak ayak bastım.Yeni yaş günümde size tema veya başka bir şey sunmayı isterdimde kodlayacak veya editleyecek zamanım yok daha sonraki zamanlarda olabilir.



Hediyelere Açığım :D
| Devamı... 0 yorum

Crusader Kings 2

Artılar: İlk oyunun sistemi üzerine getirilen yenilikler, genel Paradox oyunlarından farklı olan oynanış sistemi, oyuna alıştıktan sonra sürükleyici oynayış, gelişmiş grafikler, müzikler, wikipedia etkileşimi.

Eksiler: Herkese uygun bir oyun olmayışı, menüde hala bir load seçeneğinin olmaması, Türk veya diğer Müslüman devletlerini yönetememek.

Resimleri Gizleyada Göster
İşletim Sistemi:XP / Vista / Windows 7
İşlemci:Intel ® Pentium ® IV 2.4 GHz veya AMD 3500 +
Ram:2 GB RAM
Sabit Disk:2 GB
Ekran Kartı:NVIDIA ® GeForce 8800 veya ATI Radeon ® X1900,512 Mb grafil belleği



Rar Şifresi:YOK

Devamı... 21 Şub 2013 0 yorum

Knight Online Şeffaf Clan Sembolleri


Merhaba arkadaşlar bazı okurlarım knight online oynamıştır yada suan bile oynamaktadır.Knight onlinede clanınız için kullanabileceğiniz şeffat clan sembollerini size paylaşacağım.Peki bu sembolleri nasıl kullanabiliriz ? bu soruya hemen cevap vereyim.Oynadığınız knight online klasörünü açınız daha sonra klasör içinde symbol_us adlı klasörü bulun ve açın kullanmak istediğiniz sembollü kopyalayın ancak sembollün ismini symbol olarak değiştirin ve klasöre atınız karşına gelecek olan windows uyarısının en üstündeki secime basın ve oyuna girin.:) Şimdi ise indirme linklerini sizinle paylaşacağım.



Sembolleri indirmek için:


Tıkla
| Devamı... 19 Şub 2013 0 yorum

Şubat 2013 Eset Nod32 Key



Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere Eset nod32 şubat keylerini paylaşacağım.Herkezin bildiği gibi her  ayda yeni yeni Nod32 keyler paylaşılıyor bende şubat ayının nod32 keylerinini sizinle paylaşacağım keylerin hepsi denenmemiştir.Umarım işinizi karşılar :) lafımı fazla uzatmak istemiyorum keyleri paylaşıyorum











 -Nod32 Şubat Keyleri;


Username:TRIAL-82274866
Password:xa3heccusa
Username:TRIAL-82274873
Password:e6ns3d2u38
Username:TRIAL-82274968
Password:5snfads3u5
Username:TRIAL-82271887
Password:37ujv3fsp5
Username:TRIAL-82271956
Password:dcjf54u4u6
Username:TRIAL-82272001
Password:texbvtfte3a
Username:TRIAL-93383112
Password:rgtbvtxfj3a
Username:TRIAL-82225572
Password:nsxme6rjt5
Username:TRIAL-93336536
Password:jheme7rjt5
Username:TRIAL-82225578
Password:sfdr3ddbcn
Username:TRIAL-82225591
Password:jrf35jvt63
Username:TRIAL-82216861
Password:demvnrkem7
Username:TRIAL-82224560
Password:sk38f5amrk
Username:TRIAL-82225397
Password:p7vfr3c5bb
Username:TRIAL-55156806
Password:jrf35ipg67

| Devamı... 18 Şub 2013 0 yorum

Gangnam Style Gitti, Harlem Shake Geldi

Gangnam Style'dan sonra sosyal medya kullanıcıları New York'lu DJ Baauer'in 'Harlem Shake' adlı şarkısını kullanarak 30 saniyelik videolarını paylaşıyor. İnternette paylaşılan videolarda genellikle değişik kostümler, kask, maske ve iç çamaşırıyla dans edildiği görülüyor.






| | Devamı... 17 Şub 2013 0 yorum