Ilgaz, Amasra, Safranbolu Turu Doğa Turları İçin!

15 Şub 2013 0 yorum

Bünyesinde çok farklı iklimsel özellikler barındıran Türkiye içinde en yeşil olanı Karadeniz Bölgesi. Özellikle nehirleri, uçsuz bucaksız ormanları, patikaları ve yaylaları düşünüldüğünde, Karadeniz'in doğal güzellikleri hakkında daha net bir düşünceye sahip olunabilir. Bu nedenle Karadeniz bölgesinin çeşitli destinasyonları doğa turları için kusursuz ve en doğru tercihlerden biri olarak kabul ediliyor. Bilindiği gibi Karadeniz, uzun bir sahil şeridinden oluşuyor. Karadeniz kıyısındaki bu sahil şeridi, denize paralel uzanan dağlar ile kaplıdır. Zaten Karadeniz bölgesine özelliğini veren de yine bu dağlardır. 
Karadeniz turlarının en güzel ve eşsiz duraklarından olan Ilgaz Dağları, Batı Karadeniz'de yer alan en yüksek sıradağlar olarak tanınırlar. Türkiye'nin eşsiz güzelliklerinden olan Ilgazlar, doğa sporları ile doğa turlarını birleşirmekten zevk alanlar için mükemmel bir seçenek. Özellikle yaklaşmakta olan bahar mevsiminde harika doğa yürüyüşleri ya da trekking yapılabilir. Henüz bitmemiş kış mevsiminde ise kayak merkezlerinde güzel bir tatil ve kış sporları tavsiye ediliyor. Fırsat Haritası'nın muhteşem indirimlerle sunduğu Ilgaz, Amasra, Safranbolu turu ile bu önerilerden herhangi birini gerçekleştirebilirsiniz.
Ilgazlar ayrıca günübirlik doğa turları ile de görülebilir. Lakin özellikle hafta sonu turları ile ziyaret edilirse, çok daha uzun tatlar alınabilir. Amasra ve Safranbolu'yu da kapsayan ve uzun yurtiçi tularından da sayılan turlarla ise, bölgenin gerçek atmosferini soluyabilirsinz. Ilgaz otelleri, bölgede uzun süre konaklamak isteyenler için güvenilir ve konforlu hizmetleri ile tanınıyor. 
Fırsat Haritası'nın Ilgaz, Amasra, Safranbolu turu ile Amasra'nın harika gözelliklerini görmek de mümkün olacaktır. Bilenler bilirler; Amasra, Batı Karadeniz'in gözbebeğidir. Bazı turizm uzmanlarınca da “saklı cennet” olarak adlandırılır. Eşsiz koyu dillere destandır. Kimileri için kusur olabilir, ama Amasra otel bakımından çok zengin sayılmaz. Ancak Amasra pansiyonları oldukça keyifli mekanlardır. Amasra oteller bakımından zengin olmasa da, bu bakir cennet köşesinde yeterince konaklama mekanı bulmak mümkündür. Bu cennet koyda konaklamak ve doğa yürüyüşleri yapmak, son derece dinlendirici bir aktivite olacaktır.
Safranbolu da yine bu turun en güzel duraklarından. Bilindiği gibi Safranbolu evleri, UNESCO Dünya Mirası listesinde koruma altına alınmıştır. Bu nedenle de Türkiye'nin en önemli kültürel miraslarından kabul edilir ve çok kişi tarafından ziyaret edilir. Safranbolu'da konforlu ve tarihi Safranbolu otellerinde konaklamak zevkli olacaktır. 

Siz bu yazıyı okuyan counter kişiden birisiniz.

0 yorum: